Úszásoktatás Budaörsön és Törökbálinton

Arató Andrea vagyok, a Vizitanoda vezetője. Több mint 40 éve foglalkozom gyermekek úszásoktatásával. Ebből majd 30 éve a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanuszodájában. Testnevelő tanári és úszóedzői diplomával rendelkezem. Munkámat jól képzett, tapasztalt úszó- és vízilabdaedzők, gyógyúszó szakképesítéssel rendelkező szakemberek segítik.

Nálunk a szülők számos lehetőség közül választhatják ki a gyermekük számára a legideálisabb oktatási formát! Uszodánkban 3 évestől 18 éves korig foglalkozunk a gyerekekkel, mindenkivel az úszástudás szintjének megfelelő csoportban.

Célunk: Minden oktatónk azért dolgozik, hogy megismertesse a gyermekeket a víz szeretetével, az úszás és vízilabda sportágak szépségével. Szeretnénk, ha a víz barátként lenne jelen az életükben és hosszú távon válthatná ki jótékony hatását a szervezetükre.

Azon gyermekeknek, akiknek orvosi javaslatra gyógyúszásra van szükségük, örömmel segítünk az úszástanulásban és az egészséges fejlődésükhöz számukra fontos gyógyúszó feladatok elsajátításában.

Csoportos úszásoktatás

Heti kétszer tartunk csoportos úszásoktatást, 3 éves kortól, Budaörsön az Illyés Gyula Gimnázium tanuszodájában kedden és csütörtökön a meghirdetett időpontokban. A csoportok szeptembertől június végéig folyamatosan dolgoznak. Ezen időszak alatt csak az iskolai szünetek kivételek! A csoportokba 3 éves kortól lehet jelentkezni, a jelentkezés elengedhetetlen feltétele, hogy a gyermek szobatiszta legyen.

A csoportok egész évben ugyanazzal az edzővel, oktatóval dolgoznak. Igyekszünk életkor és úszni tudás alapján beosztani a gyermekeket a csoportokba és kis létszámú csoportokat kialakítani az eredményes oktatás miatt! A csoportok (kezdő, kishaladó, haladó) ennek ellenére átjárhatók, tehát ha valamelyik gyermek gyorsabban fejlődik, akkor év közben is átkerülhet a haladóbb csoportba.

Minden csoportunkban egy tanév alatt kétszer - decemberben és májusban - bemutató órát tartunk, ahová szeretettel várjuk a szülőket és érdeklődőket, hogy megnézhessék mennyit fejlődtek a gyermekeik.

A csoportos oktatásnak számos előnye van! Barátságok alakulnak ki a gyermekek között, az óra végi közös játék összekovácsolja a csoportot, az egymásra gyakorolt pozitív hatásként pedig a bátrabbak, ügyesebbek "húzzák" magukkal a bátortalanabb, víztől félő gyermekeket.

A csoportos óráról való hiányzást nem tudjuk levonni a következő havidíjból, mivel a gyermek helyét fenntartjuk és oda nem veszünk fel mást. A hiányzásokat minden esetben be lehet pótolni! A pótlást az oktatókkal kell egyeztetni!

Egyéni úszásoktatás

Uszodánkban lehetőség van egyéni úszásoktatásra is, szeptembertől júniusig előre egyeztetett időpontban! Az órák itt is 45 percesek.

Az egyéni oktatás lehetősége korlátozott (uszodai férőhely, szabad időpontok - oktatók száma miatt). Az egyéni oktatás nem feltétlenül jelenti az 1 gyermek - 1 oktató viszonyt. Egy oktató egy egyéni időpontban max. 2 - 3 gyermekkel foglalkozik.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy egyéni oktatás esetén az oktatót és a vízfelületet lekötik arra az időpontra, ezért ha az óra lemondása az óra kezdéséhez képest 24 órán belül történik, az óra díjának 50%-át ki kell fizetni!

Úszótábor Budaörsön

Minden tanév végén, június utolsó két hetében és július első két hetében (az iskolai szünet első négy hete) úszótábort tartunk az Illyés Gyula Gimnázium tanuszodájában. A táborba 4 évestől 14 éves korig várjuk a gyermekeket úszni, vízilabdázni és gyógyúszni.

A táborban napi két úszást/edzést, napi háromszori étkezést ( tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítunk. Az úszások között szárazföldi sportok, játékok, irányított foglalkozások vannak. A tábor oktatói szakképzett testnevelők, úszó- és vízilabda edzők. Az óvodás korú gyermekeknek szakképzett óvónői felügyeletet és ebéd utáni alvási lehetőséget biztosítunk.

Friss hírek

2023.08.23.

Budaörs
Gyógyúszás
Törökbálint
Úszásoktatás
Vízilabda
Beiratkozás a 2023/24 tanévre

Kedves Szülők!
A 2023/24-es tanévre az uszodai foglalkozásokra a beiratkozás a következő időpontokban lehetséges:

Törökbálint– 2023. szeptember 4. hétfő, 16:00-18:00 óráig

Budaörs – 2023. szeptember 5. kedd, 16:00-18:00 óráig